Ugrás a fő tartalomra

Szemészet

Egyre több bejegyzéssel vagyok elmaradva, de igyekszem bepótólni. Ez most a szemészetes lesz!


Ezt írták nekem, a felét nem értettem amíg rá nem kerestem, szóval közben magyarázom. A vastag amit írtak, zárójelben a magyarázat.


Diagnózis:

H5220 - Astigmatismus

(Szemtengelyferdülés: Veleszületett elváltozás, olyan fénytörési hiba, ami legtöbbször a szem legkülső törőközege, a szaruhártya szabálytalansága miatt keletkezik. Az asztigmia önmagában nem okoz gyengénlátást, de társtünetként több gyengénlátást okozó kórformánál megtalálható.)

H5300 - Látáshiány okozta tompalátás

(Ez érthető: messzire nem látok jól.)


1989-ben jobb szeme sérült, a bal szem születés óta tompalátó.

(Kórelőzmény.)


V: 4 mou-2.0-0.5 cyl 90 fok = 1.0

3 mou-2.0-0.5 cyl 90 fok = 0.1


(Ezt nem nagyon értem, nem vagyok szemész. Kb. hogy honnan látom az irányokat. Mou métert jelent. Azokat a villás izéket. Meg hogy mennyire használom a szemem.)

compj vizsg

(Gondolom mikor kivilágitotta a szemem.)

F:ép

(Valami mégis ép ott bent!)

Dg. Strab paralyticus abducentis (Bénulásos kancsalság : bármely életkorban kialakulhat, a szemmozgató izmok valamelyikének működési zavara miatt jön létre, a kancsalsági szög változó. Kettőslátás kialakulásához vezet.), Amblyopia Is (Tompalátás a látásélesség csökkenését jelenti olyan esetben, amikor ennek strukturális, szervi oka sem a szemben, sem a látóidegben, illetve látópályában nem található. A gyermekkori egyoldali, szemüveggel nem korrigálható látásélesség csökkenésének ez a leggyakoribb oka. Hátránya legtöbbször csak az életkor előrehaladtával derül ki. Az egyszemű számos olyan foglalkozásra alkalmatlan, ahol a távolságok becslésének, a mélység-látásnak jelentősége van: - magasban végzett munka, - finom, aprólékos, illetve forgó gépeken történő tevékenység. Hazánkban hivatásos gépjárművezetői jogosítványt sem szerezhet a tompalátó. Számukra a legnagyobb veszélyt az jelenti, hogy a jó szem sérülésekor gyakorlatilag vakká válnak.), Myopia min gr. (Kisfokú rövidlátás, -6 D alatt romlást nem mutat.) cum (Szemüvegével, korrekcióval.) asthigmia (Szemtengelyferdülés.) myopia comp. ou.(Mindkét szem.)

Maschke: 35% véleményezhető


Hát ennyi lenne, most már elmondtam mi is a szemem baja. Izgalmas olvasmány. Jövőhéten meg I. fok rokkantositásban. Hajrá!


Egy kérdés: Vak legyek egyszer majd, vagy marad ez az állapot?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Megint költözés!

Most, hogy az Extra.hu bezárja kapuit, költözöm. 2008 óta volt ott a bolgom, miután Wordpress re váltottam. Szerettem, mert a magyar ingyenes szólgáltatók közt a legjobb volt. Két napig keresgéltem, mire rátaláltam a 000webhost.com -ra. Az ajánlások jók, egy próbát megér, így most az új címem: http://tmtlw.webuda.com/ (Hamarosan ott megtalálható lesz blogom legrégebbi verziója! :) )

Bunkó horoszkóp, hogy meglegyen!

Vízöntő : Jan. 20. - Feb. 18. Találékony elme vagy és épp ezért sokra akarod vinni. Rengeteget hazudozol. Ugyanazokat a hülye hibákat követed el, mert annyira átkozottul ostoba vagy. Mindenki azt gondolja ró lad, hogy elfuserált egy alak vagy és utálják a pofádat. Halak : Feb. 19. - Márc. 20. Élénk a képzeleted - gyakran gondolod, hogy a CIA vagy az FBI figyeltet téged. Rendkívül csekély a befolyásod a barátaidra, ismerőseidre és az emberek kikérik maguknak állandó erőfitogtatásodat. Önbizalomhiányban szenvedsz és általában véve egy sz*rcsimbók vagy. A Halak rémes dolgokat tesznek kis állatokkal. Kos: Márc. 21. - Ápr. 19. Úttörő típus vagy és a legtöbb emberről azt gondolod, hogy k*csög. Gyorsan rápirítasz másokra, türelmetlen vagy és megveted az emberek tanácsait. Semmi máshoz nem értesz, mint hogy kiboríts mindenkit a környezetedben. Egy igazi f*sz vagy, ennek ellenére mindig problémáid vannak az erekcióval… Bika : Ápr. 20. - Máj. 20. Gyakorlatias vagy és kitartó. Bulld