Ugrás a fő tartalomra

Csak azért is!

Dohányzó tüdeje

Ezt három öt okból raktam ide! 1) Leakarok szokni, de eddig nem voltam elég erős! 2) A pénz mennyit nyerhetek vele. 3) Tina miatt! 4) Ti is szokjatok le! 5) Mindig juttassa eszembe, mit is csinálok magammal! (A sorrend véletlen!)

Ezért döntöttem úgy, hogy blogba írom a leszokásom “naplóját”! És hogy úgy kezdem el, hogy holnap reggel már nem gyujtok rá! Ha kell naponta száz meg száz bejegyzést írok, de akkor is LE AKAROK SZOKNI! A legfontosabb: Tina miatt! Kicsi álszentnek érzem magam, mert kb 20 perce szívtam az utolsót…

Most jöjjenek a rossz részei! A dohányzás megvonási tünetei különbözőek lehetnek, ezek közé tartoznak a gyakori éjszakai felébredések, a szédülés. Általában két héten belül a koncentrálóképesség csökkenése, négy héten belül ingerlékenység, agresszió, nyugtalanság és depresszió, két-három hónap múlva pedig az étvágy jelentős növekedése és kínzó éhségérzet a jellemző. (Forrás: Bezdán Online dlinkico )

Az utolsó slukk után… (Forrás: Wikipédia extico )























































eltelt időeredmény
20 perca vérnyomás és a pulzus normális szintű lesz
8 óraa vér oxigénszintje javul
12 óraa nikotin kiürül a szervezetből
24 óracsökken a halállal végződő hirtelen szívinfarktusok kockázata
48 óraaz illat- és ízérzékelés javul
3 hónap30%-kal növekszik a tüdő teljesítménye
9 hónapa nikotin okozta köhögés megszűnik, a kimerültségérzés és a szapora levegővétel csökken
1 éva szívinfarktus veszélye 50%-kal csökken
2 éva tüdőrák kockázata csökken
5 éva tüdőrák veszélye 50%-kal csökken
10 éva tüdőrák esélye a nemdohányzókéval azonos
15 évaz egészségi állapot olyan, mint a sohasem dohányzóké

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Megint költözés!

Most, hogy az Extra.hu bezárja kapuit, költözöm. 2008 óta volt ott a bolgom, miután Wordpress re váltottam. Szerettem, mert a magyar ingyenes szólgáltatók közt a legjobb volt. Két napig keresgéltem, mire rátaláltam a 000webhost.com -ra. Az ajánlások jók, egy próbát megér, így most az új címem: http://tmtlw.webuda.com/ (Hamarosan ott megtalálható lesz blogom legrégebbi verziója! :) )

Bunkó horoszkóp, hogy meglegyen!

Vízöntő : Jan. 20. - Feb. 18. Találékony elme vagy és épp ezért sokra akarod vinni. Rengeteget hazudozol. Ugyanazokat a hülye hibákat követed el, mert annyira átkozottul ostoba vagy. Mindenki azt gondolja ró lad, hogy elfuserált egy alak vagy és utálják a pofádat. Halak : Feb. 19. - Márc. 20. Élénk a képzeleted - gyakran gondolod, hogy a CIA vagy az FBI figyeltet téged. Rendkívül csekély a befolyásod a barátaidra, ismerőseidre és az emberek kikérik maguknak állandó erőfitogtatásodat. Önbizalomhiányban szenvedsz és általában véve egy sz*rcsimbók vagy. A Halak rémes dolgokat tesznek kis állatokkal. Kos: Márc. 21. - Ápr. 19. Úttörő típus vagy és a legtöbb emberről azt gondolod, hogy k*csög. Gyorsan rápirítasz másokra, türelmetlen vagy és megveted az emberek tanácsait. Semmi máshoz nem értesz, mint hogy kiboríts mindenkit a környezetedben. Egy igazi f*sz vagy, ennek ellenére mindig problémáid vannak az erekcióval… Bika : Ápr. 20. - Máj. 20. Gyakorlatias vagy és kitartó. Bulld