Ugrás a fő tartalomra

PIPA

Mi, alulírott, a zenészek, színészek, rendezők, írók, és a producerek. Az a megélhetésünk, hogy a művészi alkotások hozunk létre, de mi is internet felhasználók vagyunk.
Azért írunk, hogy kifejezzük komoly aggályunkat a PROTECT IP törvénye (PIPA) és a Stop Online kalózkodás törvénye (SOPA) ellen.
Mi kreatív szakemberek, megtapasztaljuk szerzői jog megsértése személyesen. A kereskedelmi kalózkodás mélyen igazságtalan és a szivárogtatott kiadatlan filmek és zenék rendszeresen zavarja a lehető legjobb alkotást. Hálásak vagyunk az intézkedésekért, hogy megvédjék alkotásaink.
Mi, együtt vagyunk társadalom többi része, akik részesültek óriási, szabad és nyílt internetből. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy csatlakozzanak a rajongóink, és elérjük a közönséget. Használjuk social media szolgáltatásokat, mint a Facebook, a Twitter és a YouTube-on, tudunk közvetlenül beszélni több millió rajongóval, kapcsolatba lépnek velük oly módon, hogy az elképzelhetetlen lett volna néhány évvel ezelőtt.
Mi attól tartunk, hogy az széles új végrehajtási hatásköröket nyújtó SOPA és PIPA törvénnyel könnyen vissza lehet élni a jogszerű szolgáltatások ellen, mint azok, amelyektől függünk. Ezek a passzusok lehetővé tennék a teljes weboldalak blokkolását megfelelő eljárás nélkül, ami kárt okoz jogos felhasználóknak - a művészek és alkotók, mint mi, akik cenzúrázva lesznek végül.
Mi mélyen aggasztja, hogy PIPA és SOPA hatása a kalózkodás ellen elhanyagolható lesz, s lehetséges több károkat okozna a jogszerű internetes szolgáltatásoknak. Online kalózkodás káros, és foglalkozni kell vele, de ne cenzúrázza a kreativitás, ellehetetlenítse el az innovációt, illetve ne megakadályozza az új, törvényes digitális terjesztés módszereit.
Arra buzdítjuk a Kongresszust, hogy különös figyelemmel járjon el, és biztosítja, hogy a szabad és nyílt internet, amelyen oly sok művészt segített előremozdítani és terjeszteni munkájukat, ugyan az maradhasson.

Tiszteletel:
Aziz Ansari
Kevin Devine, Zenész
Barry Eisler, Író
Neil Gaiman, Író
Lloyd Kaufman, Filmkészítő
Zoë Keating, Zenész
The Lonely Island
Daniel Lorca, Zenész (Nada Surf)
Erin McKeown, Zenész
MGMT
Samantha Murphy, Zenész
OK Go
Amanda Palmer, Zenész (The Dresden Dolls)
Quiet Company
Trent Reznor
Adam Savage, Special Effects Artist (MythBusters)
Hank Shocklee, Zenei Producer (Public Enemy, The Bomb Squad)
Johnny Stimson, Zenész

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy hét története!

Mindekitől bocsi, aki olvassa. Az az igazság, hogy dolgozom! Az AUDI -ban. Így kicsit megcsappant az időm. Ettől föggetlenül továbbra is probálok fejleszteni ezt-azt. Bár lassaban megy, hiszen mikor hazaére fáradt vagyok! Magánéletemben nem történt semmi, hamarosan 2 és fél évesek leszünk Tinával! Itthon sem változott semmi! Talán annyi a hír, hogy lehet lesz egy fekete cicóm! :) Egy kicsit más: Eddig sem titkoltam, hogy fidesz -es vagyok. De most ki is mondom! Idéznék egy vezető beosztású pszichológustól: "Gyurcsány beteg, elmebeteg, s erőssen személyiség zavaros!" (Nem szó szerinti idézet!) Ezek után inkább nem is szólok! Lásd: beszéd hibás okatásügy miniszter, brutális rendőrök, megalomániás miniszterelnök! De legyen jó is benne: ILYEN IS CSAK NEKÜNK VAN! Jó éjt! Ha jön az ÁVH, remélem egy uccsó bejezésem még lesz! :D

Megint költözés!

Most, hogy az Extra.hu bezárja kapuit, költözöm. 2008 óta volt ott a bolgom, miután Wordpress re váltottam. Szerettem, mert a magyar ingyenes szólgáltatók közt a legjobb volt. Két napig keresgéltem, mire rátaláltam a 000webhost.com -ra. Az ajánlások jók, egy próbát megér, így most az új címem: http://tmtlw.webuda.com/ (Hamarosan ott megtalálható lesz blogom legrégebbi verziója! :) )